søndag 4. november 2012

Sjokoladefondant



Helgen er heldigvis ikke helt over enda, så da kan dere lage en deilig dessert før den harde hverdagen begynner igjen. Hadde en fantastisk 2retters i går, der desserten var sjokoladefondant! Den desidert beste!

Dette trenger du til ca. 3 porsjoner:

100g kokesjokolade
 100 g margarin/smør
3 egg - (To eggehviter + ett helt egg)
1,5 dl mel
1 dl sukker



Smelt smør og sjokolade i en gryte. Tilsett sukker og la sukkeret smelte litt inn i blandingen. Ha i ett egg om gangen. Bruk kun eggehviten fra to av eggene, mens det tredje egget er både med eggehvite og plomme. Rør godt! Til slutt blander du inn melet. Røren skal være slik at du kan helle den i formene. Veldig flytende med andre ord.
Anbefaler å bruke små ildfaste former. Mine former er fra IB laursen. Skulle gjerne hatt flere, så dersom dere vet hvor de selger disse så si i fra.

Stekes på 180* til fondanten sprekker på toppen (ca.10min)



Server med is og bjørnebær!
NAM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Setter stor pris på kommentarer fra dere lesere <3
Jeg svarer så raskt jeg kan dersom du lurer på noe..