Har du lyst til å bake noe godt, selv om det er midt i uken? Da er disse rundstykkene noe for deg!
Innimellom får jeg et skikkelig bakekick og da er det fristende å bake kaker, boller og andre søtsaker.Som et alternativ til dette lager jeg grove rundstykker..litt bedre samvittighet + at mannen i huset blir motivert til å ta med seg niste på skolen. Bra for meg og bra for lommeboka. Denne oppskriften har jeg fått fra tante og de smaker spesielt godt med Tine krydderost.
Lag vanlig gjærdeig. Spe med havregryn, hvetemel og evt. kornblanding. Jeg får alltid hjelp av min kjøkkenkamerat, Kenwood. Da blir deigen ekstra fin å jobbe med. La deigen heve i 30 min. Form rundstykkene og la de heve på platen ca. 45min. Rett før du setter herligheten inn i ovnen pensler du med en blanding av litt melk og ett egg.
Innimellom får jeg et skikkelig bakekick og da er det fristende å bake kaker, boller og andre søtsaker.Som et alternativ til dette lager jeg grove rundstykker..litt bedre samvittighet + at mannen i huset blir motivert til å ta med seg niste på skolen. Bra for meg og bra for lommeboka. Denne oppskriften har jeg fått fra tante og de smaker spesielt godt med Tine krydderost.
Det du trenger er:
8 dl vann
1pk gjær
1kg grovbakst mel
(hvetemel og havregryn)
2 ss olje
2 ts salt
2 ts sukker
Stekes på 225*, midterste rille.
Nam... Håper det smaker! Setter stor pris på kommentarer! Ha en fin dag videre! |
nam nam.. Resultatet såg fantastisk ut!
SvarSlettMåtte prøva ut oppskrifto, å di blei kjempego!
SvarSlettDenne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SlettSå gøy Anne! Bra det smakte!
SvarSlett